Gül ki Dünya Gülsün

Gül ki Dünya Gülsün
Küçük tatlı bir kız çocuğu, okuldan eve giderken, yolda üzgün bir adam gördü ve ona tebessüm etti. Adam bu tebessümden sonra bir anda kendisini iyi hissetmeye başladı. Uzun yıllar önce bir dostunun kendisine yapmış olduğu küçük ama önemli bir iyiliği hatırlayarak ona bir mektup yazdı.
Mektubu alan arkadaşı ise, hiç beklemediği bir zamanda böyle eski bir dostundan mektup almış olmaktan büyük bir mutluluk duyarak, o gün yemek yediği lokantadaki garsona bol bol bahşiş verdi.
Aldığı bahşişe sevine sevine evine giden garson, yolda fakir ve aç bir adama rasgeldi. Elini cebine atıp, bahşişin bir kısmını ona verdi.
O fakir adamcağız, iki gündür neredeyse hiçbir şey yememişti. Hemen yakınlardaki bir lokantada karnını doyurdu. Sonra da, yaşamakta olduğu bir apartmanın bodrum katına gitmek üzere neşeyle, Allah’a şükür ede ede yola çıkmıştı ki, yağmurdan ıslanmış ve soğuktan tir tir titreyen bir köpek yavrusu ile karşılaştı. Dışarıda dondurucu bir soğuk vardı. Adam, köpeği aldı ve evine götürdü.
Köpek soğuktan kurtulduğu için çok mutluydu.
O gece apartmanda bir yangın çıktı. Yangını ilk fark eden köpek olmuştu. Avazı çıktığı kadar havlamaya başladı. Önce O fakir adam uyandı ve bütün apartmanı uyandırdı. Böylece kimse yangından zarar görmedi